Het Lokaal

Type: Commissioned
Program: Coffee shop
Client: Private

Size: 50 m2
Location: Rotterdam, The Netherlands

Status: Completed 2012

“Het Lokaal, serving the seasons” is a unique example of tranquility in the city centre of Rotterdam and part of the new look of ‘de Nieuwe Binnenweg’.The covered terrace provides the ability enjoy the outdoors throughout the entire year.
The municipality also recognized these qualities and changed their terrace policy in order to make this unique piece of Delfshaven possible. The terrace in combination with the simple interior makes ‘Het Lokaal’ an interesting piece of experience on ‘de Nieuwe Binnenweg’.To benefit from the limited amount of space, there is chosen to have to combine all the facilities into one creating two areas on both sides that symbolize ‘ Het Lokaal’. On one hand a TO GO section that immediately refers to the street and on the other side an EAT-IN area overlooking the garden.

“Het Lokaal, servindo as estações do ano” é um exemplo único de tranquilidade no centro da cidade de Roterdão e parte do novo visual de ‘de Nieuwe Binnenweg’.O terraço coberto oferece a capacidade de desfrutar do ar livre durante todo o ano. O município também reconheceu essas qualidades e mudou a sua política de forma a tornar possivel esta peça única de Delfshaven. O terraço em combinação com o interior simples faz de ‘Het Lokaal “uma peça de experiência interessante em ‘ de Nieuwe Binnenweg ‘.Para se beneficiar da quantidade limitada de espaço, escolheu-se ter de combinar todas as instalações numa só criando duas áreas em ambos os lados que simbolizam ‘Het Lokaal’. Por um lado a seção TO GO que remete imediatamente para a rua e do outro lado uma area EAT-IN com vista para o jardim.